Påske mazarinkage

Påske mazarinkage

Påske Mazarinkage

4 from 4 votes
Recipe by CakeMoMster Course: CakeCuisine: EasterDifficulty: Easy
Antal

8-10

stk.
Forberedelses tid

20

min.
Bagetid

40

min.
Tid i alt

60

min.

Mazarinkage, påskekage, forårskage.. Det kan blive kaldt lige det, man har lyst til. Milas og jeg eeeelsker marcipan, så den klassiske mazarinkage er altid et hit herhjemme. Ikke nok med, at den er virkelig svampet og lækker, så er den super nem at lave, da der bl.a. kun skal 5 ingredienser i.
Vi har i dag valgt at komme vaniljecreme på mazarinkagen, men den kan sagtens pyntes med chokolade, frosting eller noget helt tredje.
Rigtig god påske til jer alle derude! <3

Ingredienser

  • MAZARINKAGE
  • 150 g Blødt smør

  • 150 g Sukker

  • 150 g Marcipan

  • 3 stk Æg

  • 55 g Hvedemel

  • VANILJECREME
  • 5 dl Piskefløde

  • ½ dl Mælk

  • 2 tsk Vaniljesukker

  • 2 spsk Sukker

  • 2 stk Æggeblommer

  • 2 tsk Majsstivelse

  • PYNT
  • Påskeæg

  • 20 g Mandeflager

  • 20 g Pistacienødder (usaltet)

Fremgangsmåde

  • MAZARINKAGE
  • Kom blødt smør og sukker i en skål.
  • Riv marcipanen med et rivejern i skålen med smør og sukker.
  • Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.
  • Tilsæt æggene i ét ad gangen, imens der piskes.
  • Sigt melet med en si – så dejen bliver luftig. Vend det i dejen.
  • Sprøjt en 20 cm springform med bagespray og hæld dejen heri.
  • Bages i cirka 40 min ved 175 graders varme.
  • Tag mazarinkagen ud af ovnen og lad den afkøle.
  • VANILJECREME
  • Kom 1 dl piskefløde og mælken i en gryde. Tilsæt vanillesukker og sukker.
  • Bring det i kog under omrøring.
  • Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en el-pisker i cirka 2 min. Imens der piskes tilsættes den kogende fløde.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring. Det går meget hurtigt, så hold øje med cremen til den bliver tyk i det.
  • Tag den hurtigt af gryden og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt (cirka 30 min).
  • Pisk resten af piskefløden til meget let skum (undgå at pisk for meget).
  • Vend den kolde vaniljecreme i den letpiskede piskefløde indtil det er blandet godt sammen.
  • Fordel vaniljecremen på mazarinkagen.
  • Pynt kagen med påskeæg og nødderne.

Noter

    u003cliu003eu003c/liu003e

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

91 Comments