Oreo Kage

Oreo Kage

Oreo kage

4 from 3 votes
Recipe by CakeMoMster Course: CakeCuisine: DessertDifficulty: Medium
Antal

12-14

stk.
Forberedelses tid

12

t
Bagetid

30

min
Tid i alt

12

t

Oreo.. I kage.. Det kan kun være godt! Når der tages en bid af kagen, får man smagen af den lækre og svampede chokoladekagesmag sammen med oreo frosting og oreostykker. Lyder det ikke bare lækkert Hvis du vil forkæle én af dine kære med en fødselsdagskage, synes Milas og jeg, at denne her oreo kage er den helt rigtige!

Ingredienser

  • CHOKOLADEKAGE
  • 2 stk Æg (stuetempereret)

  • 225 g Sukker

  • 2 tsk Vaniljesukker

  • 170 g Mayonaisse (1,75 dl)

  • 225 g Hvedemel

  • 65 g Kakaopulver

  • 1 tsk Natron

  • ½ tsk Bagepulver

  • 1/4 tsk Salt

  • 1,9 dl Stærk brygget kaffe

  • OREO FROSTING
  • 2 blade Husblas

  • 100 g Hvid chokolade

  • 225 g Flødeost (Philadelphia)

  • 75 g Flormelis

  • 1 tsk Vanijesukker

  • 1 dl Piskefløde

  • OPBYGNING
  • 120 g Oreo kiks

  • TOPPPING OG PYNT
  • Ca. 100 g Nutella

  • 5-6 stk Små oreo kiks

  • Cake mousse fra Dr. Oetker

Fremgangsmåde

  • Kage
  • Tænd ovnen på 165 grader.
  • Gør 2 springforme på 20 cm klar.
  • Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps (cirka 10 min).
  • Tilføj vaniljesukker og pisk.
  • Tilsæt mayonnaise og pisk i ikke længere end 30 sek.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt.
  • Vend det i dejen med kaffen.
  • Fordel dejen ligeligt i de to springforme.
  • Bages i cirka 30 min.
  • Oreo frosting
  • Kom husblas i kold vand i ca. en halv time inden brug.
  • Smelt hvid chokolade over vandbad og lad det afkøle.
  • Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker på medium hastighed indtil det er cremet.
  • Tilsæt det smeltede hvid chokolade og pisk igen.
  • Husblassen vrides for vand og blandes i ca. 30 ml. varmt vand, ind til det er helt smeltet.
  • Bland husblassen sammen med piskefløden.
  • Tilsæt piskefløden og pisk (ikke for meget, men indtil en ensartet masse i cirka 1 min).
  • Kom 1/3 af frostingen i en anden skål og kom det i køleskabet. (Det skal bruges til at smøre rundt om kagen, når kagen har sat sig.)
  • Hak 100 g af oreo kiksene i stor stykker. Bland det i den resterende frosting.
  • Opbygning
  • Bundene skal være helt afkølet inden opbygningen.
  • Skær de to bunde ude i siderne og på toppen, så de bliver helt lige.
  • Kom en kagering med kageplast i på et kagefad..
  • Kom den ene bund i kageringen.
  • Kom oreo frostingen over bunden og fordel det jævnt.
  • Hak de resterende oreo kiks i store stykker og kom det over frostingen.
  • Kom den sidste bund på.
  • Smør lidt af de 1/3 af frostingen på toppen. Det sidste skal smøres på rundt om kagen, når kagen har sat sig.
  • Dæk kagen med plastfolie og kom kagen og frosting i køleskabet til natten over.
  • Topping og pynt
  • Tag kagen ud af køleskabet.
  • Tag kageringen og kageplasten af.
  • Smør de 1/3 af frostingen på siderne med en kagespartel indtil det bliver jævnt.
  • Smelt nutella over vandbad.
  • Smør det på toppen af kagen.
  • Sprøjt kagemoussen fra Dr. Oetker på toppen af kagen og pynt med halve små oreo kiks

Noter

  • Kagen skal laves dagen før, den skal serveres.

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

Tags:
, ,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.