Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: CakeCuisine: dessertDifficulty: Easy
Antal

14-16

stk.
Forberedelses tid

10

min.
Bagetid

35-40

min.
Tid i alt

50

min.

Chokoladekagen ligger i top 3 over vores favoritkager her i Danmark. Vi har herhjemme afprøvet utrolig mange forskellige opskrifter på chokoladekager, og er nu endelig kommet frem til den perfekte opskrift på verdens bedste chokoladekage!
Denne her nemme og hurtige opskrift på chokoladekage er virkelig lækker og saftig! Den er svampet og på ingen måde tør, og så er den fyldt med smag.
Glasuren er så lækker, at det smelter helt på tungen – toppet med knasende mørk chokoladestykker.
Så hvad venter du på?

Ingredienser

  • CHOKOLADEKAGE
  • 180 g Smør

  • 50 g Kakaopulver

  • 1,5 dl Vand

  • 200 g Hvedemel

  • 375 g Sukker

  • 1 tsk Bagepulver

  • 1,5 tsk Vaniljesukker

  • 2 stk Æg

  • 1 dl Tykmælk (eller kærnemælk)

  • GLASUR
  • 50 g Smør

  • 225 g Flormelis

  • 2 spsk Kakaopulver

  • 3 spsk Vand

Fremgangsmåde

  • CHOKOLADEKAGE
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Tilsæt smør, kakaopulver og vand i en gryde og smelt det sammen til en ensartet masse over lav varme.
  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Bland æg og tykmælk sammen i en anden skål.
  • Vend smør- og kakaoblandingen i melblandingen
  • Vend derefter æggeblandingen i.
  • Sprøjt en 26×26 cm bageform med bagespray og hæld dejen heri.
  • Bages ved 180 grader i cirka 35-40 min.
  • Kagen skal afkøles før glasuren kommes på.
  • GLASUR
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op ved lav varme.
  • Rør rundt ind til glasuren bliver til en ensartet masse.
  • Hæld glasuren over chokoladekagen og fordel det med en kniv.
  • Pynt evt. chokoladekagen med mørk chokolade.

Noter

    u003cliu003eu003c/liu003e

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.