Kinder chokoladelagkage med kindermousse og bærmousse

Kinder chokoladelagkage med kindermousse og bærmousse

Kinder chokoladelagkage

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: CakeCuisine: DessertDifficulty: Medium
Antal

8-10

personer
Forberedelses tid

50

min.
Bagetid

55

min.
Tid i alt

105

min.

Ingredienser

  • BROWNIEBUND
  • 100 g Smør

  • 50 g Mørk chokolade

  • 2 stk Æg

  • 240 g Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 90 g Hvedemel

  • 35 g Kakaopulver

  • ½ tsk Salt

  • CHOKOLADEBUND
  • 60 g Smør

  • 90 g Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 1 tsk Kaffe

  • 1 stk Æg

  • 80 g Hvedemel

  • ½ tsk Bagepulver

  • ½ tsk Natron

  • 30 g Kakaopulver

  • 90 ml Kærnemælk

  • BÆRMOUSSE
  • blade Husblas

  • 50 g Hindbær (frosne)

  • 50 g Jordbær (frosne)

  • 4 spsk Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • dl Piskefløde

  • KINDERMOUSSE
  • blade Husblas

  • 1/4 dl Vand

  • 270 g Kinder Maxi chokolade

  • dl Piskefløde

  • PYNT
  • 200 g Marcipan

  • Nutella eller mørk glasur

Fremgangsmåde

  • BROWNIEBUND
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Smelt smøret sammen med chokoladen over vandbad og lad det afkøle.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver og salt og vend det i æggemassen.
  • Vend det smeltede smør og chokolade i.
  • Hæld dejen i en smurt springform (20 cm).
  • Bages i cirka 25 min.
  • CHOKOLADEBUND
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt (8-10 min).
  • Tilsæt kaffe.
  • Tilsæt ægget og pisk.
  • Sigt hvedemel, bagepulver, natron og kakaopulver.
  • Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælk i smørblandingen indtil alt er i dejen.
  • Fyld dejen i en springform (20 cm).
  • Bages ved 180 grader i 25-30 min.
  • Kagen skal afkøles før moussene kommes på.
  • BÆRMOUSSE
  • Pisk piskefløden til let skum og stil til side.
  • Læg de fem husblas i blød i koldt vand i ca. en halv time.
  • Mos og opvarm hindbær, jordbær, sukker og vaniljesukker i en gryde ved svag varme. Det skal blive til en lidt fast bærkompot (det tager lidt tid).
  • Vrid husblassen for vand og kom det i gryden og rør godt rundt.
  • Kom blandingen i en ren skål.
  • Kom ⅓ af fløden i bærblandingen og pisk hurtigt.
  • Kom bærblandingen i det resterende fløde og vend det nu forsigtigt sammen til en ensartet blanding.
  • KINDERMOUSSE
  • Pisk piskefløden til let skum og stil til side.
  • Smelt kinder chokolade over et vandbad.
  • Kom vandet i en gryde over svag varme sammen med de 2½ blade husblas og rør godt rundt indtil husblassen er opløst helt.
  • Kom det opløste husblas i det smeltede kinder chokolade og rør godt rundt.
  • Kom ⅓ af fløden i chokoladen og pisk hurtigt.
  • Kom chokoladeblandingen i det resterende fløde og vend det nu forsigtigt sammen til en ensartet blanding.
  • Opbygning
  • Bundene skal være helt afkølet inden opbygningen.
  • Skær de to bunde til ude i siderne og på toppen, så de bliver helt lige.
  • Kom en kagering med kageplast på et kagefad.
  • Kom browniebunden nederst i kageringen.
  • Kom bærmoussen over browniebunden.
  • Kom chokoladebunden over bærmoussen.
  • Kom kindermousse over chokoladebunden.
  • Dæk kagen med plastfolie og kom kagen i køleskabet til natten over eller i fryseren i mindst 3-4 timer.
  • Topping og pynt
  • Tag kagen ud af køleskabet.
  • Tag kageringen og kageplasten af.
  • Smør nutella eller mørk glasur over kagen.
  • Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en marcipanbånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.
  • Skær båndet til, mens marcipanbåndet ligger på bordet, så kanterne er lige, og mål selvfølgelig, inden du skærer. Lad gerne båndet være ca. 1 cm højere end kagen.
  • Rul marcipanbåndet rundt om kagen.
  • Klar til servering.

Noter

    u003cliu003eKagen skal laves dagen før, den skal serveres.u003c/liu003e

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.