09 maj Kinder chokoladelagkage med kindermousse og bærmousse
Kinder chokoladelagkage
Antal
8-10
personerForberedelses tid
50
min.Bagetid
55
min.Tid i alt
105
min.Ingredienser
- BROWNIEBUND
100 g Smør
50 g Mørk chokolade
2 stk Æg
240 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
90 g Hvedemel
35 g Kakaopulver
½ tsk Salt
- CHOKOLADEBUND
60 g Smør
90 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Kaffe
1 stk Æg
80 g Hvedemel
½ tsk Bagepulver
½ tsk Natron
30 g Kakaopulver
90 ml Kærnemælk
- BÆRMOUSSE
2½ blade Husblas
50 g Hindbær (frosne)
50 g Jordbær (frosne)
4 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2½ dl Piskefløde
- KINDERMOUSSE
2½ blade Husblas
1/4 dl Vand
270 g Kinder Maxi chokolade
2½ dl Piskefløde
- PYNT
200 g Marcipan
Nutella eller mørk glasur
Fremgangsmåde
- BROWNIEBUND
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret sammen med chokoladen over vandbad og lad det afkøle.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse.
- Sigt hvedemel, kakaopulver og salt og vend det i æggemassen.
- Vend det smeltede smør og chokolade i.
- Hæld dejen i en smurt springform (20 cm).
- Bages i cirka 25 min.
- CHOKOLADEBUND
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt (8-10 min).
- Tilsæt kaffe.
- Tilsæt ægget og pisk.
- Sigt hvedemel, bagepulver, natron og kakaopulver.
- Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælk i smørblandingen indtil alt er i dejen.
- Fyld dejen i en springform (20 cm).
- Bages ved 180 grader i 25-30 min.
- Kagen skal afkøles før moussene kommes på.
- BÆRMOUSSE
- Pisk piskefløden til let skum og stil til side.
- Læg de fem husblas i blød i koldt vand i ca. en halv time.
- Mos og opvarm hindbær, jordbær, sukker og vaniljesukker i en gryde ved svag varme. Det skal blive til en lidt fast bærkompot (det tager lidt tid).
- Vrid husblassen for vand og kom det i gryden og rør godt rundt.
- Kom blandingen i en ren skål.
- Kom ⅓ af fløden i bærblandingen og pisk hurtigt.
- Kom bærblandingen i det resterende fløde og vend det nu forsigtigt sammen til en ensartet blanding.
- KINDERMOUSSE
- Pisk piskefløden til let skum og stil til side.
- Smelt kinder chokolade over et vandbad.
- Kom vandet i en gryde over svag varme sammen med de 2½ blade husblas og rør godt rundt indtil husblassen er opløst helt.
- Kom det opløste husblas i det smeltede kinder chokolade og rør godt rundt.
- Kom ⅓ af fløden i chokoladen og pisk hurtigt.
- Kom chokoladeblandingen i det resterende fløde og vend det nu forsigtigt sammen til en ensartet blanding.
- Opbygning
- Bundene skal være helt afkølet inden opbygningen.
- Skær de to bunde til ude i siderne og på toppen, så de bliver helt lige.
- Kom en kagering med kageplast på et kagefad.
- Kom browniebunden nederst i kageringen.
- Kom bærmoussen over browniebunden.
- Kom chokoladebunden over bærmoussen.
- Kom kindermousse over chokoladebunden.
- Dæk kagen med plastfolie og kom kagen i køleskabet til natten over eller i fryseren i mindst 3-4 timer.
- Topping og pynt
- Tag kagen ud af køleskabet.
- Tag kageringen og kageplasten af.
- Smør nutella eller mørk glasur over kagen.
- Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en marcipanbånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.
- Skær båndet til, mens marcipanbåndet ligger på bordet, så kanterne er lige, og mål selvfølgelig, inden du skærer. Lad gerne båndet være ca. 1 cm højere end kagen.
- Rul marcipanbåndet rundt om kagen.
- Klar til servering.
Noter
- u003cliu003eKagen skal laves dagen før, den skal serveres.u003c/liu003e
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.