15 apr Kanelkage
Kanelkage med kaffeglasur
Antal
8-10
stk.Forberedelses tid
20
min.Bagetid
35-40
min.Tid i alt
60
min.Ingredienser
100 g Blødt smør
150 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
175 g Hvedemel
2,5 tsk Kanel (stødt)
1 tsk Natron
2½ dl Kærnemælk
- KAFFEGLASUR
30 g Smør
150 g Flormelis
1 spsk Kakaopulver
1 tsk Vaniljesukker
2 spsk Færdiglavet kaffe
Fremgangsmåde
- KANELKAGE
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt (8-10 min).
- Bland hvedemel, kanel og natron sammen i en skål.
- Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælk i smørblandingen indtil alt er i dejen.
- Sprøjt en 20 cm springform med bagespray og hæld dejen heri.
- Bages ved 180 grader i cirka 35-40 min.
- Tag kagen ud af ovnen, men tag den ikke ud af formen.
- Kagen skal afkøles før glasuren kommes på.
- KAFFEGLASUR
- Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op ved lav varme.
- Rør rundt ind til glasuren bliver til en ensartet masse.
- Hæld glasuren over kanelkagen og fordel det med en kniv.
- Pynt evt. kanelkagen med mørk chokolade.
Noter
- u003cliu003eu003c/liu003e
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.