15 apr Æbletærte
Æbletærte med mazarinfyld og crumble
Antal
8-10
stk.Forberedelses tid
45
min.Bagetid
55
min.Tid i alt
100
min.Ingredienser
- TÆRTEBUND
250 g Hvedemel
170 g Smør
80 g Flormelis
2 tsk Vaniljesukker
1 stk Æg
½ tsk Salt
- ÆBLEFYLD
2 stk Æbler
½ tsk Kanel
2 spsk Sukker
- MAZARINFYLD
100 g Smør
90 g Marcipan
1,5 stk Æg
100 g Sukker
45 g Hvedemel
- CRUMBLE
40 g Mandelsplitter
50 g Havregryn
25 g Hvedemel
40 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
50 g Smør (blødt)
- TIL SERVERING
Creme fraiche
Sukker
Vaniljesukker
Fremgangsmåde
- TÆRTEBUND
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland mel, flormelis, vanillesukker og salt sammen.
- Smuldr smørret her i.
- Tilsæt æg og saml dejen hurtigt – den må ikke æltes.
- Dejen skal hviles en times tid i køleskabet.
- Dejen rulles ud og sættes i en smurt tærteform. Jeg bruger 1 x 20 cm tærteform og 4 x 10 cm tærteform til denne mængde dej. Man kan sagtens også anvende en 28 cm tærteform.
- ÆBLEFYLD
- Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Bland æblerne med sukker og kanel.
- Fordel æblerne tæt sammen på tærtebunden.
- Bages i cirka 15 min. ved 200 graders varme. I mens laves mazarinfyldet.
- MAZARINFYLD
- Smelt smørret i en gryde ved svagt varme og lad de afkøle herefter.
- Kom æg og sukkeret i en skål.
- Riv marcipanen med et rivejern i skålen med æg og sukkeret.
- Pisk æg, sukker og marcipan luftigt med en el-pisker.
- Sigt melet med en si i æggemassen og vend det forsigtigt i – så dejen bliver luftig.
- Vend til sidst det smeltede og afkølede smør i æggemassen.
- Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund.
- Skru ovnen ned til 175 grader.
- Bages i cirka 15 min ved 175 graders varme.
- CRUMBLE
- Bland hvedemel, havregryn, mandelsplitter, sukker og vaniljesukker i en skål.
- Smuldr smørret her i.
- Tag tærten ud af ovnen og drys crumble over mazarinfyldet.
- Bages i cirka 25 min. ved 175 graders varme.
- Tag tærten ud af ovnen.
- Stik en gaffel i tærten, for at se om den er færdigbagt. Hvis ikke, så giv den lige nogle minutter mere.
- TIL SERVERING
- Bland creme fraiche med sukker og vaniljesukker.
- Server æbletærten med lidt creme fraiche fyld ved siden af.
Noter
- u003cliu003eu003c/liu003e
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.