Æbletærte

Æbletærte

Æbletærte med mazarinfyld og crumble

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: PieCuisine: apple pieDifficulty: Medium
Antal

8-10

stk.
Forberedelses tid

45

min.
Bagetid

55

min.
Tid i alt

100

min.

Ingredienser

  • TÆRTEBUND
  • 250 g Hvedemel

  • 170 g Smør

  • 80 g Flormelis

  • 2 tsk Vaniljesukker

  • 1 stk Æg

  • ½ tsk Salt

  • ÆBLEFYLD
  • 2 stk Æbler

  • ½ tsk Kanel

  • 2 spsk Sukker

  • MAZARINFYLD
  • 100 g Smør

  • 90 g Marcipan

  • 1,5 stk Æg

  • 100 g Sukker

  • 45 g Hvedemel

  • CRUMBLE
  • 40 g Mandelsplitter

  • 50 g Havregryn

  • 25 g Hvedemel

  • 40 g Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 50 g Smør (blødt)

  • TIL SERVERING
  • Creme fraiche

  • Sukker

  • Vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • TÆRTEBUND
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland mel, flormelis, vanillesukker og salt sammen.
  • Smuldr smørret her i.
  • Tilsæt æg og saml dejen hurtigt – den må ikke æltes.
  • Dejen skal hviles en times tid i køleskabet.
  • Dejen rulles ud og sættes i en smurt tærteform. Jeg bruger 1 x 20 cm tærteform og 4 x 10 cm tærteform til denne mængde dej. Man kan sagtens også anvende en 28 cm tærteform.
  • ÆBLEFYLD
  • Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Bland æblerne med sukker og kanel.
  • Fordel æblerne tæt sammen på tærtebunden.
  • Bages i cirka 15 min. ved 200 graders varme. I mens laves mazarinfyldet.
  • MAZARINFYLD
  • Smelt smørret i en gryde ved svagt varme og lad de afkøle herefter.
  • Kom æg og sukkeret i en skål.
  • Riv marcipanen med et rivejern i skålen med æg og sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og marcipan luftigt med en el-pisker.
  • Sigt melet med en si i æggemassen og vend det forsigtigt i – så dejen bliver luftig.
  •  Vend til sidst det smeltede og afkølede smør i æggemassen.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund.
  • Skru ovnen ned til 175 grader.
  • Bages i cirka 15 min ved 175 graders varme.
  • CRUMBLE
  • Bland hvedemel, havregryn, mandelsplitter, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Smuldr smørret her i.
  • Tag tærten ud af ovnen og drys crumble over mazarinfyldet.
  • Bages i cirka 25 min. ved 175 graders varme.
  • Tag tærten ud af ovnen.
  • Stik en gaffel i tærten, for at se om den er færdigbagt. Hvis ikke, så giv den lige nogle minutter mere.
  • TIL SERVERING
  • Bland creme fraiche med sukker og vaniljesukker.
  • Server æbletærten med lidt creme fraiche fyld ved siden af.

Noter

    u003cliu003eu003c/liu003e

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.