14 mar Kringle med marcipan remonce
Kringle med marcipan remonce
Antal
2
stk.Forberedelses tid
60
min.Bagetid
15
min.Tid i alt
75
min.Ingredienser
- DEJ
50 g gær
100 g Smør
2 ½ dl Mælk
½ tsk Salt
2 ½ spsk Sukker
1 stk Æg
550 g Hvedemel
- MARCIPAN REMONCE
100 g Blødt smør
100 g Sukker
100 g Marcipan
- PYNT
1 stk Æg (til pensling)
Perlesukker
40 g Hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Smelt smørret.
- Tilsæt mælken og lad det afkøle til det bliver lunkent.
- Smuldr gæren i det lunkne smør og mælk.
- Tilsæt sukker, salt og æg og pisk det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel i lidt ad gangen, imens der røres rundt.. Undlad at tilsætte de sidste 50-100 g, hvis du synes, at dejen har fået den perfekte konsistens. Hvis dejen er for klistret tilsættes lidt mere hvedemel.
- Når alt er blandet godt sammen, æltes dejen i cirka 10 min på mellem/høj hastighed.
- Hæves i en stor skål med et rent viskestykke over i en time.
- Imens dejen hæver laves marcipan remoncen.
- MARCIPAN REMONCE
- Riv marcipanen med et rivejern.
- Rør blødt smør, sukker og revet marcipan sammen og stil det til side.
- UDRULNING
- Kom dejen på et bord drysset med mel.
- Del dejen i to dele.
- Rul hver dej ud til en rektangel.
- Skær siderne til som på billedet ovenfor, så du kan flette dem ind over hinanden.
- Smør marcipan remoncen på midten af hver rektangel.
- Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Efterhæves under et viskestykke i 30 minutter.
- Pensl kringlerne med sammenpisket æg.
- Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden servering.
Noter
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.