Kringle med marcipan remonce

Kringle med marcipan remonce

Kringle med marcipan remonce

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: BreakfastCuisine: BreadDifficulty: Nemt
Antal

2

stk.
Forberedelses tid

60

min.
Bagetid

15

min.
Tid i alt

75

min.

Ingredienser

  • DEJ
  • 50 g gær

  • 100 g Smør

  • 2 ½ dl Mælk

  • ½ tsk Salt

  • 2 ½ spsk Sukker

  • 1 stk Æg

  • 550 g Hvedemel

  • MARCIPAN REMONCE
  • 100 g Blødt smør

  • 100 g Sukker

  • 100 g Marcipan

  • PYNT
  • 1 stk Æg (til pensling)

  • Perlesukker

  • 40 g Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Tilsæt mælken og lad det afkøle til det bliver lunkent.
  • Smuldr gæren i det lunkne smør og mælk.
  • Tilsæt sukker, salt og æg og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel i lidt ad gangen, imens der røres rundt.. Undlad at tilsætte de sidste 50-100 g, hvis du synes, at dejen har fået den perfekte konsistens. Hvis dejen er for klistret tilsættes lidt mere hvedemel.
  • Når alt er blandet godt sammen, æltes dejen i cirka 10 min på mellem/høj hastighed.
  • Hæves i en stor skål med et rent viskestykke over i en time.
  • Imens dejen hæver laves marcipan remoncen.
  • MARCIPAN REMONCE
  • Riv marcipanen med et rivejern.
  • Rør blødt smør, sukker og revet marcipan sammen og stil det til side.
  • UDRULNING
  • Kom dejen på et bord drysset med mel.
  • Del dejen i to dele.
  • Rul hver dej ud til en rektangel.
  • Skær siderne til som på billedet ovenfor, så du kan flette dem ind over hinanden. 
  • Smør marcipan remoncen på midten af hver rektangel.
  • Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Efterhæves under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl kringlerne med sammenpisket æg.
  • Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden servering.

Noter

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

Tags:
, ,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.