Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: BreakfastCuisine: BreadDifficulty: Nemt
Antal

12-14

stk.
Forberedelses tid

60

min.
Bagetid

15

min.
Tid i alt

75

min.

Kender I det? At vågne op til duften af nybagte boller. Det kender Milas godt!
Han ELSKER boller med masser af smør og blåbær marmelade eller mørk pålægschokolade til.
Derfor dufter det ofte af nybagte boller om morgenen herhjemme.
Når vi spiser så mange boller herhjemme, må det derfor gerne være sunde fuldkornsboller.
Det tog mig længe om at komme frem til den helt perfekte opskrift. Det er derfor med stor glæde, at jeg nu kan dele opskriften med jer.

Ingredienser

  • 50 G Gær

  • dl Lunkent vand

  • ½ dl Honning (Akacia anbefales)

  • 1 spsk Sukker (valgfrit)

  • 1 stk Æg

  • 1 tsk Salt

  • 1 spsk Olivenolie

  • 75 g Smør (blødt)

  • 400 g Hvedemel

  • 200 g Fuldkornshvedemel (Valsemøllen anbefales)

  • 50 g Havregryn

  • Topping
  • Græskarkerner

  • Sesamfrø

  • Birkes

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i det lunkne vand.
  • Honning, sukker, ægget og salt tilsættes og røres rundt.
  • Smør og olie tilsættes og røres godt rundt.
  • Hvedemel, fuldkornsmel og havregryn blandes sammen i en skål.
  • Tilsæt melblandingen i røremaskinen lidt ad gangen. Undlad at tilsætte de sidste 50-100 g, hvis du synes, at dejen har fået den perfekte konsistens. Hvis dejen er for klistret tilsættes lidt mere hvedemel.
  • Når alt er blandet godt sammen, æltes dejen i cirka 10 min på høj hastighed.
  • Tag dejen ud på bordet og ælt den.
  • Hæves i en skål med et rent viskestykke over i 15 min.
  • Tag dejen ud på bordet og del den i lige stykker.
  • Form dem som boller og kom dem på en bagerist med bagepapir.
  • Hæves med et rent viskestykke over i 30 min.
  • Forvarm ovnen til 240 grader varmluft og placer en bageplade nederst i ovnen.
  • Pensl de færdig hævede boller med vand og kom topping på.
  • Drys med lidt fuldkornsmel over bollerne.
  • Kom bollerne i ovnen og kom en kop vand i den nederste bradepande (dette så bollerne kan få en sprød skorpe). Luk ovnlågen og skru ned til 210 grader varmluft.
  • Bages i ca. 12-14 min.

Noter

  • Fuldkornsbollerne kan også laves som koldhævede. Mængden af gæren skal blot være halvdelen, og bollerne hæves i køleskabet i ca. 12 timer.

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.