Jordbærtærte

Jordbærtærte

Jordbærtærte

0 from 0 votes
Recipe by CakeMoMster Course: PieCuisine: Strawberry pieDifficulty: Medium
Antal

10-12

stk.
Forberedelses tid

45

min.
Bagetid

25

min.
Tid i alt

70

min.

Verdens bedste jordbærtærte! I hvert fald hvis du spørger herhjemme. Tærten består af en lækker og sprød mørdejsbund med en sød mazarinkage, smurt med daim chokolade og dertil sprøjtet med en lækker vaniljecreme og selvfølgelig pyntet med jordbær på toppen.
Denne jordbærtærte er Milas’ fars absolutte favoritter af alle de kager, jeg har bagt, og denne begejstring deler han med Milas. Jeg har været længe om at udvikle denne opskrift, for den skulle sidde lige i skabet. Og jeg er så glad for endelig at kunne dele opskriften med jer, så I også kan få glæde af den.
Hav en rigtig dejlig dag! <3

Ingredienser

  • TÆRTEBUND
  • 250 g Hvedemel

  • 170 g Smør

  • 70 g Flormelis

  • 2 tsk Vaniljesukker

  • 1 stk Æg

  • ¼ tsk Salt

  • MAZARINFYLD
  • 200 g Smør

  • 150 g Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 75 g Mandelmel

  • 175 g Marcipan

  • 3 stk Æg

  • 1 plade Marabou med daim (eller mørk/lys chokolade)

  • VANILJECREME
  • 5 dl Piskefløde

  • ½ dl Mælk

  • 2 tsk Vaniljesukker

  • 2 spsk Sukker

  • 2 stk Æggeblommer

  • 2 tsk Majsstivelse

  • 400 g Jordbær

Fremgangsmåde

  • TÆRTEBUND
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland mel, flormelis, vanillesukker og salt sammen.
  • Smuldr smørret her i.
  • Tilsæt æg og saml dejen hurtigt – den må ikke æltes.
  • Dejen skal hviles en times tid i køleskabet.
  • Dejen rulles ud og sættes i en smurt tærteform. Jeg bruger 1 x 20 cm tærteform og 4 x 10 cm tærteform til denne mængde dej. Man kan sagtens også anvende en 28 cm tærteform.
  • Dejen bages blindt – dvs. der lægges bagepapir/sølvpapir over dejen og herover lægges der f.eks. ris eller ærter (så dejen ikke hæver op under bagningen).
  • Bages i cirka 15 min. ved 200 graders varme. I mens laves mazarinfyldet.
  • MAZARINFYLD
  • Pisk smør, sukker, vaniljesukker, mandelmel og revet marcipan sammen.
  • Tilsæt æggene (pisk mellem hvert æg).
  • Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern bagepapiret/sølvpapiret med det tunge.
  • Skru ovnen ned til 175 grader.
  • Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund.
  • Bages i cirka 30 min. ved 175 graders varme.
  • I mens laves vaniljecremen, som er beskrevet neden for.
  • Tag tærten ud af ovnen og lad det afkøle.
  • Smelt Marabou-pladen/chokoladen over et vandbad.
  • Det smeltede chokolade smøres ovenpå kagen.
  • Kom tærten i køleskabet.
  • VANILJECREME
  • Kom 1 dl piskefløde og mælken i en gryde. Tilsæt vanillesukker og sukker.
  • Bring det i kog under omrøring.
  • Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en el-pisker i cirka 2 min. Imens der piskes tilsættes den kogende fløde.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring. Det går meget hurtigt, så hold øje med cremen til den bliver tyk i det.
  • Tag den hurtigt af gryden og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt (cirka 30 min).
  • Pisk resten af piskefløden til let skum.
  • Vend den i den kolde vaniljecreme.
  • Fordel vaniljecremen på mazarintærten – evt. med en kage tyl.
  • Skær jordbær i flotte former – som på billedet. Pynt kagen med jordbærstykkerne.

Noter

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.