07 sep Banankage med chokolade og nødder
Banankage med chokolade og nødder
Antal
10-12
stk.Forberedelses tid
15
min.Bagetid
50-55
min.Tid i alt
70
min.Har du 3 modne bananer liggende i frugtkurven? Så synes jeg, at du skal lave denne her lækre svampede banankage! Det er virkelig verdens bedste banakage! Den er så lækker og supernem at lave! Kagen er toppet med en mørk chokolade ganache, men kan sagtens også toppes med mørk glasur eller andet.
Ingredienser
150 g Smør
250 g Sukker
4 stk Æg
1 tsk Vaniljesukker
150 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1/2 tsk Salt
300 g Modne bananer (ca. 2-3 bananer)
80 g Mørk chokolade
- CHOKOLADE GANACHE
100 g Mælkechokolade / Mørk chokolade
30 g Smør
Hasselnødder / Valnødder
Fremgangsmåde
- Smelt smøret og lad det afkøle.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver til en tyk æggesnaps.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det.
- Vend det i æggesnapsen.
- Vend det smeltede og afkølede smør i dejen.
- Mos bananerne og hak chokoladen i små stykker.
- Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
- Sprøjt en 20 cm springform med bagespray og hæld dejen heri.
- Bages i 50-55 min ved 180 graders varme.
- Lad kagen afkøle inden ganache smørres på.
- Chokolade ganache
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Tilsæt smørret og rør godt rundt.
- Smør det på toppen af den afkølede kage.
- Hak nødderne og pynt kagen med dem.
Noter
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.