Banankage med chokolade og nødder

Banankage med chokolade og nødder

Banankage med chokolade og nødder

3 from 3 votes
Recipe by CakeMoMster Course: cakeDifficulty: Nemt
Antal

10-12

stk.
Forberedelses tid

15

min.
Bagetid

50-55

min.
Tid i alt

70

min.

Har du 3 modne bananer liggende i frugtkurven? Så synes jeg, at du skal lave denne her lækre svampede banankage! Det er virkelig verdens bedste banakage! Den er så lækker og supernem at lave! Kagen er toppet med en mørk chokolade ganache, men kan sagtens også toppes med mørk glasur eller andet.

Ingredienser

  • 150 g Smør

  • 250 g Sukker

  • 4 stk Æg

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 150 g Hvedemel

  • 1 tsk Bagepulver

  • 1/2 tsk Salt

  • 300 g Modne bananer (ca. 2-3 bananer)

  • 80 g Mørk chokolade

  • CHOKOLADE GANACHE
  • 100 g Mælkechokolade / Mørk chokolade

  • 30 g Smør

  • Hasselnødder / Valnødder

Fremgangsmåde

  • Smelt smøret og lad det afkøle.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver til en tyk æggesnaps.
  • Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det.
  • Vend det i æggesnapsen.
  • Vend det smeltede og afkølede smør i dejen.
  • Mos bananerne og hak chokoladen i små stykker.
  • Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
  • Sprøjt en 20 cm springform med bagespray og hæld dejen heri.
  • Bages i 50-55 min ved 180 graders varme.
  • Lad kagen afkøle inden ganache smørres på.
  • Chokolade ganache
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Tilsæt smørret og rør godt rundt.
  • Smør det på toppen af den afkølede kage.
  • Hak nødderne og pynt kagen med dem.

Noter

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.