09 aug Daim kage
Daim kage
25
stk.12
t30
min12
tHvis du elsker både daim og kage, så vil denne daim kage være din nye favoritkage!
Jeg mener.. Daim.. I kage.. Det kan kun være godt!
Når der tages en bid af kagen, får man smagen af den lækre og svampede chokoladekagesmag sammen med den knasende daim chokolade. Lyder det ikke bare lækkert?
Daim kagen er blevet til en klassiker til min svigerindes fødselsdag, da det er én af hendes yndlingskager.
Hvis du også vil forkæle én af dine kære med en fødselsdagskage, er denne her kage den helt rigtige!
Ingredienser
220 g Hvedemel
60 g Kakaopulver
1 tsk Natron
½ tsk Bagepulver
1/4 tsk Salt
2 stk Æg (stuetempereret)
225 g Sukker
2 tsk Vaniljesukker
170 g Mayonaisse (1,75 dl)
200 ml Stærk brygget kaffe
- DAIM FROSTING
200 g Marabou daim plade
550 g Flødeost (Philadelphia)
150 g Flormelis
1 tsk Vanijesukker
1,5 dl Piskefløde
- OPBYGNING
150 g Daim chokolade
- TOPPPING OG PYNT
50 g Daim chokolade
Cake mousse fra Dr. Oetker
Fremgangsmåde
- Kage
- Tænd ovnen på 165 grader.
- Gør 2 springforme på 20 cm klar.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker i cirka 10 min.
- Tilsæt mayonnaise og pisk i ikke længere end 30 sek.
- Sigt hvedemel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt.
- Vend det i dejen med kaffen.
- Fordel dejen ligeligt i de to springforme.
- Bages i cirka 30 min.
- Daim frosting
- Smelt marabou daim pladen over vandbad og lad det afkøle.
- Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker på medium hastighed indtil det er cremet.
- Tilsæt det smeltede marabou daim plade og pisk igen.
- Tilsæt piskefløden og pisk (ikke for meget, men indtil en ensartet masse i cirka 1 min).
- Opbygning
- Bundene skal være helt afkølet inden opbygningen.
- Skær de to bunde ude i siderne og på toppen, så de bliver helt lige.
- Kom en kagering med kageplast i på et kagefad.
- Kom den ene bund i kageringen.
- Kom halvdelen af daim frostingen på bunden og fordel det jævnt (gem den sidste halvdel til at smøre lidt på toppen og rundt om kagen).
- Hak daim chokolade i store stykker og drys det over frosting.
- Kom den sidste bund på.
- Smør lidt af frosting på toppen. Det sidste skal smøres på rundt om kagen dagen efter.
- Dæk kagen med plastfolie og kom kagen og frosting i køleskabet til natten over.
- Topping og pynt
- Tag kagen ud af køleskabet.
- Tag kageringen og kageplasten af.
- Smør frosting på siderne og toppen med en kagespartel indtil det bliver jævnt.
- Hak daim i små stykker og drys det på toppen af kagen (evt. med nuntella).
- Sprøjt kagemoussen fra Dr. Oetker på toppen af kagen og pynt med halve små daim-stykker.
Noter
- Kagen skal laves dagen før, den skal serveres.
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.