Chokoladekage med hindbærmousse

Chokoladekage med hindbærmousse

Chokoladekage med hindbærmousse

5 from 1 vote
Recipe by CakeMoMster Course: CakeCuisine: DessertDifficulty: Nemt
Antal

8-10

personer
Forberedelses tid

40

min.
Bagetid

55-60

min.
Tid i alt

100

min.

Jeg drømmer stadig om vores bryllupskage, som blev lavet af én af vores nære bekendte, Lalin. Hun laver de flotteste kager, og hvis du sætter tænderne i hendes kager, kommer du aldrig til at glemme smagen af dem, så lækre er de!
Jeg elsker især hendes hindbærmousse, som virkelig har en frisk smag, hvor man kan smage de friske hindbær i den. Denne hindbærmousse sammen med en svampet chokoladekage er virkelig bare himmelsk!
Hun har været så sød at dele opskriften med mig og jeg har nu fået lov til at dele opskriften med jer.
Denne kage vil være bedst at lave dagen før, den skal serveres.

Ingredienser

  • Chokoladekage
  • 125 g Smør

  • 185 g Sukker

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • 2 tsk Kaffe

  • 2 stk Æg

  • 165 g Hvedemel

  • 1 tsk Bagepulver

  • ½ tsk Natron

  • 60 g Kakaopulver

  • 185 ml Kærnemælk

  • HINDBÆRMOUSSE
  • 5 blade Husblas

  • 400 g Hindbær

  • 50 g Sukker

  • 5 dl Piskefløde

  • 1 tsk Vaniljesukker

  • TOPPING OG PYNT
  • 200 g Marcipan

  • 2 spsk Flormelis

  • 4 dl Piskefløde

  • 16 stk Friske hindbær

  • 100 g Hvid chokolade

Fremgangsmåde

  • Chokoladekage
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt (8-10 min).
  • Tilsæt kaffe.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk.
  • Sigt hvedemel, bagepulver, natron og kakaopulver.
  • Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælk i smørblandingen indtil alt er i dejen.
  • Fyld dejen i en springform.
  • Bages ved 180 grader i 55-60 min.
  • Tag kagen ud af ovnen, men tag den ikke ud af formen.
  • Kagen skal afkøles før moussen kommes på.
  • Hindbærmousse
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. en halv time.
  • Mos og opvarm hindbær, sukker og vaniljesukker i en gryde.
  • Vrid husblassen for vand og kom det i gryden og rør godt rundt.
  • Kom blandingen i en ren skål.
  • Pisk piskefløden til let skum.
  • Kom ⅓ af fløden i hindbærblandingen og pisk hurtigt.
  • Kom hindbærblandingen i det resterende fløde og vend det nu forsigtigt sammen til en ensartet blanding.
  • Opbygning
  • Bundene skal være helt afkølet inden opbygningen.
  • Skær de to bunde ude i siderne og på toppen, så de bliver helt lige.
  • Kom en kagering med kageplast i på et kagefad.
  • Kom den ene bund i kageringen.
  • Kom ⅔ af hindbærmoussen på bunden og fordel jævnt.
  • Kom den sidste bund på.
  • Kom den resterende hindbærmousse på kagens top og glat det ud.
  • Dæk kagen med plastfolie og kom kagen og frosting i køleskabet til natten over.
  • Topping og pynt
  • Tag kagen ud af køleskabet.
  • Tag kageringen og kageplasten af.
  • Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en marcipanbånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.
  • Skær båndet til, mens marcipanbåndet ligger på bordet, så kanterne er lige, og mål selvfølgelig, inden du skærer. Lad gerne båndet være ca. 1 cm højere end kagen.
  • Rul marcipanbåndet rundt om kagen.
  • Pisk piskefløden til flødeskum og sprøjt det rundt om kagens top som rosetter. Kom hindbær på hver anden eller tredje rosette.
  • Lav chokoladeflager af hvid chokolade (brug evt. et rivejern).
  • Kom chokoladeflagerne på midten af kagens top.
  • Klar til servering.

Noter

  • Kagen skal laves dagen før, den skal serveres.

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.