Cookies

Cookies

Cookies

5 from 2 votes
Recipe by CakeMoMster Course: CookiesCuisine: SnackDifficulty: Nemt
Antal

25

stk.
Forberedelses tid

65

min.
Bagetid

14-15

min.
Tid i alt

80

min.

De her cookies er et stort hit herhjemme. Da jeg bagte dem, blev de alle sammen spist på en dag. Min nevø – Bryan – elsker dem så meget, at han til sin fødselsdag vil have, at jeg laver en kagemand ud af de her cookies. Ja, hvorfor ikke? Kun fantasien sætter grænser.

Herhjemme kan vi godt lide dem med mørke og hvide chokoladeknapper, men de kan også laves med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade.

Ingredienser

  • 130 g Sukker

  • ½ tsk. Vaniljesukker

  • 150 g Brun farin

  • 180 g Smør (blødt)

  • 1 Æg

  • 250 g Hvedemel

  • 1 tsk. Bagepulver

  • ½ tsk. Natron

  • 1 tsk. Salt

  • FYLD
  • 100 g Mørk chokoladeknapper

  • 100 g Hvid chokoladeknapper

  • ELLER
  • 80 g Hvid chokolade

  • 70 g Hasselnødder

  • 50 g Tranebær

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker, vaniljesukker, brun farin med blødt smør i ca. 5 min.
  • Tilsæt æg og pisk til en ensartet masse.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt melblandingen i lidt ad gangen. Må ikke piskes for meget her. Dejen skal blot samles.
  • Vend chokoladeknapperne i. Gem lidt af chokoladeknapperne til topping.
  • Dejen skal i køleskabet i mindst 1 time.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Tag dejen ud af køleskabet og del dem i 30 g stykker hver.
  • Form dem som kugler (som små minigolf bolde).
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand mellem dem. Jeg bager 5 cookies ad gangen.
  • Kom topping (chokoladeknapper/tranebær/hasselnødder) på dejkuglerne. Ca. 4-5 stk på hver dejkugle.
  • Bages midt i ovnen i cirka 14-15 min.
  • Tag cookies ud af ovnen og kom dem på en bagerist med bagepapiret.

Noter

  • Afkøl cookies inden servering.

Har du lavet denne opskrift?

Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.