29 jun Cookies
Cookies
Antal
25
stk.Forberedelses tid
65
min.Bagetid
14-15
min.Tid i alt
80
min.De her cookies er et stort hit herhjemme. Da jeg bagte dem, blev de alle sammen spist på en dag. Min nevø – Bryan – elsker dem så meget, at han til sin fødselsdag vil have, at jeg laver en kagemand ud af de her cookies. Ja, hvorfor ikke? Kun fantasien sætter grænser.
Herhjemme kan vi godt lide dem med mørke og hvide chokoladeknapper, men de kan også laves med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade.
Ingredienser
130 g Sukker
½ tsk. Vaniljesukker
150 g Brun farin
180 g Smør (blødt)
1 Æg
250 g Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
1 tsk. Salt
- FYLD
100 g Mørk chokoladeknapper
100 g Hvid chokoladeknapper
- ELLER
80 g Hvid chokolade
70 g Hasselnødder
50 g Tranebær
Fremgangsmåde
- Pisk sukker, vaniljesukker, brun farin med blødt smør i ca. 5 min.
- Tilsæt æg og pisk til en ensartet masse.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
- Tilsæt melblandingen i lidt ad gangen. Må ikke piskes for meget her. Dejen skal blot samles.
- Vend chokoladeknapperne i. Gem lidt af chokoladeknapperne til topping.
- Dejen skal i køleskabet i mindst 1 time.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Tag dejen ud af køleskabet og del dem i 30 g stykker hver.
- Form dem som kugler (som små minigolf bolde).
- Kom dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand mellem dem. Jeg bager 5 cookies ad gangen.
- Kom topping (chokoladeknapper/tranebær/hasselnødder) på dejkuglerne. Ca. 4-5 stk på hver dejkugle.
- Bages midt i ovnen i cirka 14-15 min.
- Tag cookies ud af ovnen og kom dem på en bagerist med bagepapiret.
Noter
- Afkøl cookies inden servering.
Har du lavet denne opskrift?
Tag @cake.momster på Instagram og hashtag det #cakemomster
Sorry, the comment form is closed at this time.